type S type N
 
type DS type DN
 
type HN type DHN
 
type DO type XN
   
type DXN  


Type S
Deze trekriemen zijn in de meeste steken verkrijgbaar. Banden met dit type trekriemen kunnen worden aangedreven met aandrijfwielen typen S, M, G, Z, K, RR.


Type N
Banden met deze riemen kunnen worden aangedreven met aandrijfwielen types N en G.
Aandrijving met aandrijfwielen type N zorgt voor een zekere en geluidsarme werking, zonder slijtage van de staven. Ook aandrijving met aandrijfwielen type RR is mogelijk.


Type HN
Deze riemen zijn qua werking gelijk aan de riemen van type N, maar door de hogere nokken is er nog minder kans op slip.

Type DS
Deze riemen hebben dezelfde eigenschappen als de riemen van het Type S, maar hebben beschermnokken aan de bovenzijde van de riem als extra. De staven van een zeefband komen tussen 2 rubber nokken te liggen, zodat het te zeven produkt wordt beschermd tegen beschadiging. Bijkomend voordeel is, dat aan de retourzijde de staven niet in aanraking komen met steunrollen. Dit voorkomt slijtage van de klinken en rollen. Tevens zal de zeefband op de retourzijde rustiger lopen en minder lawaai maken.


Type DN
Deze riemensoort heeft dezelfde eigenschappen als de riemen van het type N, en daarbij dezelfde beschermingsnokken als de DS-riemen.


Type DHN
Deze riemensoort heeft dezelfde eigenschappen als de riemen van het type HN, en daarbij dezelfde beschermingsnokken als de DS-riemen.


Type XN en DXN
De trekriemen XN en DXN, zijn van de extra sterke kwaliteit EP1250/3. Deze riemen zijn voorzien van 3 inlagen, welke bestaan uit polyesterweefsel in de lengte en nylonweefsel in de dwarsrichting. De treksterkte van XN en DXN is 1250 Kg. per cm riembreedte.

 

<< vorige