Spijlenbanden

Standaard worden onze spijlenbanden uitgevoerd met staven van verenstaal, klasse C. Wij kunnen de staven echter ook maken van CrSi-staal, roestvrij staal 304 of 316 of glasvezel staven. In overleg kunnen wij echter ook andere materialen toepassen, zodat de uiteindelijke zeefband precies past bij uw wensen. Zonder gebruik te maken van staafbekleding kunnen wij doorvalruimtes creëren tot een minimum van 5mm. Met gebruikmaking van staafbekleding kunnen wij een doorvalruimte van 2mm realiseren.

Buitenriem

DN riem met daarop met Ster-PVC bekleedde staven geklonken

Middenriem met OGP32

Middenriem met daarop staven geklonken met OGP32

Buitenriem met tussenstaaf

buitenriem met tussenstaven

Stokmaat

Voor het bepalen van de juiste breedte van de zeefband is het belangrijk, dat klinkstaven de juiste stokmaat hebben. De stokmaat is de afstand tussen de beide buitenste klinkgaten, H.O.H. gemeten. Bij evt. bestelling van losse klinkstaven is het ook belangrijk de stokmaat te vermelden, alsmede de gatafstand aan de uiteinden van de klinkstaaf. Zonder nadere vermelding is de afstand tussen de beide gaten aan de uiteinden 20mm, bij trekriembreedte 50mm. Bij trekriembreedtes 60mm of meer is dit 32mm. Op verzoek kan hiervan worden afgeweken. De gatafstanden kunnen dan respectievelijk 24 en 30mm worden.

Materiaal keuze

Verenstaal

Standaard worden onze zeefbanden uitgevoerd met staven van verenstaal, klasse C (DIN 17228). Wij kunnen de staven echter ook maken van speciaalstaal (CrSi), roestvast staal 304 of 316 of met glasvezel versterkt kunststof. In overleg kunnen wij echter ook andere materialen toepassen, zodat de uiteindelijke zeefband precies past bij uw wensen.

CrSi

Voor toepassing in zeer zware omstandigheden, b.v. in stenenrooiers, maken wij de staven van extra sterk materiaal. Hiervoor gebruiken wij chroom silicium staal(CrSi). CrSi staal is harder en taaier dan verenstaal klasse C. Verder heeft dit staal alle eigenschappen van “gewoon” verenstaal. CrSi staal is leverbaar in de diameters 6 en 8 t/m 12mm. CrSi staal heeft als groot voordeel, dat het heel geschikt is om aan te lassen.

RVS

Voor toepassing in water, wordt veel gebruik gemaakt van RVS. Alle metalen onderdelen van een zeefband worden dan hiermee uitgevoerd. De staven en het bevestigingsmateriaal zijn dan van RVS 304. De staven kunnen naar wens ook van RVS 316 worden gemaakt. Het bevestigingsmateriaal blijft dan echter van RVS 304. De evt. bevestiging op de middenriem kan bij RVS staven alleen d.m.v. middenbeugels. RVS staven zijn verkrijgbaar in 6 t/m 12mm.

Glasvezel

Om gewicht te besparen kan soms gebruik worden gemaakt van glasvezel staven. Een zeefband met glasvezelstaven weegt tot ca. 50% minder dan een vergelijkbare zeefband met stalen staven. Een bijkomend voordeel van deze glasvezel staven is het feit, dat deze staven niet roesten. Deze staven zijn verkrijgbaar in 6, 8 en 10mm.