Aandrijfwielen

De codering van een tandwiel bevat de volgende elementen :

steek / aantal tanden + typeaanduiding

Typeaanduidingen;
M = met bandsteun (vingers)
S = met dichte bandsteun
Z = zonder bandsteun
N = nokkenwiel
G = gecombineerd wiel (geschikt voor alle riemtypes)
K = kooiwiel

Alle wielen zijn deelbaar (tenzij anders vermeld) en daardoor makkelijk te monteren.

Tandwielen kunnen zowel onbewerkt als bewerkt geleverd worden. Bij bestelling van een bewerkt wiel dient men het gewenste asgat op te geven. Daarbij zijn een spiebaan en/of stelbout opties.

Laagprofielbanden (type S en DS) kunnen ook aangedreven worden met frictieaandrijfrollen. Hieronder vallen de kooiwielen en rubberrollen. Een belangrijk aspect bij alle frictieaandrijfwielen is de noodzaak de band strak om het aandrijfwiel te spannen, eventueel met behulp van een extra drukrol bij het aandrijfwiel.

Tandwielen van polyurethaan

Polyurethaan aandrijfwielen voor een verminderde slijtage aan zeefbanden en aandrijfwielen zelf. Beschikbaar in de modellen M, G en Z

Naaf N110

Deze naaf wordt gebruikt in combinatie met aandrijfwielen met een ‘N110’ aanduiding

Tandwiel type M

Met het type M kunt u banden aandrijven met tanden die in de staven grijpen, aangevuld met een bandsteun bestaande uit een set vingers. Type S valt hier ook onder echter heeft deze i.p.v. vingers een dichte bandsteun.

Tandwiel type N

type N is een aandrijfwiel voor aandrijving van hoogprofiel banden (nokkenriem), ook wel nokkenwielen genoemd. De vingers van deze wielen grijpen tussen de nokken van de riem waardoor u verzekerd bent van een gripvaste aandrijving.

Tandwiel type G

Indien u gebruik wilt maken van een dubbele aandrijving (aandrijving op de riem én staven), adviseren wij u type G. Bij natte en droge omstandigheden kunt u vertrouwen op een solide aandrijving.

Tandwiel type Z

Deze tandwielen hebben geen bandsteun. Hierdoor worden zij flexibeler qua montage op plekken waar minder ruimte is voor aandrijfwielen.

Tandwiel type K

Kooiwielen werken ideaal in combinatie met lichte zeefbanden. Door hun eenvoudige formaat en hanteerbaarheid uitermate doeltreffend in gebruik. Kooiwielen, overigens niet-deelbaar, hebben standaard een flens (ook zonder leverbaar) en zijn met dezelfde opties als tandwielen leverbaar